Facilitator

Als facilitator begeleid ik het (groeps)proces, stel prikkelende vragen, reik diverse werkvormen aan en zorg voor focus en structuur richting gewenste resultaten. Deelnemers vinden zelf antwoorden op de uitdaging waarmee ze aan de slag willen. Ik geloof dat de antwoorden al in de groep aanwezig zijn en geef dan ook geen advies over de uitkomst.

Ik begeleid teams of groepen tijdens een heisessie, (management) teamdag of gedurende een veranderproces bij onderwerpen als missie en visie bepalen, vaststellen van strategie, OGSM’s, jaarplannen en het bespreken van cultuur en samenwerking.

Dus heb je een heidag of (management) sessie(s) gepland staan en zoek je een facilitator die:

  • In staat is focus en structuur aan te brengen;
  • Een veilige en vertrouwde omgeving weet te creëren;
  • Ervoor zorgt dat iedereen gehoord wordt en actief kan deelnemen;
  • Met prikkelende vragen en diverse werkvormen een groep in beweging kan brengen;
  • Begrijpt dat deze sessies veelal bedoeld zijn om als team weer te bruisen van energie.

Dan ben je bij mij op het juiste adres.

Een heidag of teamsessie is een belangrijke investering van en voor een team. Ik zie het als mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat deze tijd door het team als zinvol wordt ervaren. Een goede voorbereiding met een duidelijke doelstelling en hierop aansluitend programma draagt bij aan ‘het goede gesprek’. Ik zorg ervoor dat iedereen actief kan deelnemen en zich volop kan richten op de inhoud van het programma. Dit zonder zich zorgen te maken over het proces of de structuur van de dag / het dagdeel.

Als facilitator zorg ik ervoor dat de deelnemers de kans krijgen om met elkaar antwoorden te vinden op de uitdaging waar ze mee aan de slag willen. Mijn kracht zit in het vanuit een veilige omgeving met prikkelende vragen en diverse werkvormen de groep in beweging te brengen richting de gewenste verandering.

Onderdeel van deze dienstverlening is:

  • het voeren van een kennismakings- en (een of meerdere) intakegesprek(ken);
  • in overleg eventueel bijwonen van een aantal bestaande overleggen ten behoeve van kennismaking met teamleden en de huidige werkwijze;
  • het voorbereiden van de sessie(s): doelstelling, programma voorstel en aanpak;
  • het faciliteren van de sessie(s), al dan niet op een n.t.b. locatie binnen of buiten in de natuur.

Verslaglegging en opvolging van afgesproken acties zijn verantwoordelijkheid van de deelnemers zelf.

Wil je weten of ik voor jouw heidag of (management)sessie de juiste facilitator ben? Laat dan je gegevens hier achter of neem zelf contact met mij op.