Over mij

In 2020 heb ik met succes de geaccrediteerde CRKBO-geregistreerde Post-HBO Opleiding tot Register Wandelcoach® van Het Coach Bureau afgerond. Sinds januari 2020 ben ik mijn eigen coachpraktijk gestart, vanuit waar ik mijn passie voor wandelcoachen en het faciliteren van (management)teams en groepen invulling geef.

Ik houd van beweging, letterlijk en figuurlijk, en streef verbinding na. Verbinding met mijzelf en van daaruit ook met anderen. De impact van bewegen en de natuur, op mijzelf en op anderen, vind ik fascinerend. Het wandelen geeft je afstand en laat je je leven met nieuwe ogen bezien. Het malen in je hoofd houdt op, je bent even ‘uit de tijd’. Wandelen brengt je in het ‘nu’ en helpt je ook om vooruit te komen. En daarbij helpt de natuur doordat de natuur inspireert, niet binnen kaders blijft, maar plek geeft aan alle gedachten en ideeën waardoor je nieuwe inzichten krijgt. De kracht van natuurassociaties blijft mij hierbij verrassen.

Mijn stijl van coaching kenmerkt zich door empathie en verbinding. Door goed te luisteren, nieuwsgierig te zijn en met oefeningen die het hoofd en hart met elkaar in verbinding brengen, stimuleer ik de ander om zelf zijn of haar antwoorden te vinden op vragen over wat je wil en hoe je daar kan komen. Dat geeft nieuwe energie en balans. Het resultaat is vaak ook een ruimer of realistischer zelfbeeld.

Als facilitator verbind ik mensen in dienst van een gewenste verandering. Ik creëer ruimte tussen mensen, zodat de groep de kans krijgt om antwoorden te vinden op de uitdaging waar ze mee aan de slag willen. Ik breng focus en structuur aan gericht op een gezamenlijk gewenst resultaat met ruimte en aandacht voor het toewerken naar een effectief team. Mijn kracht zit in het vanuit een veilige omgeving met prikkelende vragen en diverse werkvormen de groep in beweging te brengen richting de gewenste verandering.

Portfolio